JELENA GABELICA – STRUČNOST I POSVEĆENOST U FIZIOTERAPIJI SPORTAŠA

24 siječnja, 2023

Fizikalna terapija sastavni je dio oporavka mnogih pacijenata. Jedno od često postavljanih pitanja je kako raditi s vrhunskim sportašima i zahtijeva li briga o njima više predanosti. Vlasnica ”Fizio sport”-a Jelena Gabelica pobliže nam je objasnila koji su izazovi, a koje nagrade rada s vrhunskim sportašima u fizikalnoj terapiji te najnovije trendove u tom području.

Kako je zapravo raditi s vrhunskim sportašima, zahtijevaju li više posvećenosti?

Ako ste temeljiti i posvećeni svom poslu, nije potrebno znatno više pažnje i posvećenosti. Moglo bi se reći da ovaj posao nosi veću odgovornost s kojom se treba znati suočiti.

Kako mjerite uspjeh u radu s pacijentom?

Najuspješniji i najsretniji trenutak je onaj kada pacijent iziđe iz ordinacije bez boli, funkcionalan i sposoban te educiran o tome kako pomoći sebi da se ista ili slična situacija ne ponovi.

Otvorili ste privatni studio ”Fizio sport”. Koji su najnoviji trendovi koje nudite?

U poliklinici imamo dva specijalista ortopeda koji, osim specijalističkih pregleda, obavljaju i neinvazivne terapijske procedure koje su danas popularne u svijetu liječenja lokomotornog sustava, poput aplikacije hijalurona, matičnih stanica iz masti i PRP-a. Terapeuti se razlikuju po završenim tečajevima te se prema tome raspoređuju u terapijama. Naše “produžene ruke” su najmoderniji aparati za fizikalnu terapiju. Možemo se pohvaliti da neke od tih aparata imamo prvi u Hrvatskoj, a neke kao jedina ustanova na području Dalmacije.

Koliko članova broji i tko zapravo čini cjelokupni tim ”Fizio sporta”?

Cijeli tim broji 7 ljudi, uključujući ortopede, terapeute i medicinsku sestru.

Angažirani ste kao član stručnog tima na Olimpijskim igrama 2020. koje su se održavale u Tokiju. Kako pamtite to iskustvo?

S obzirom na moju privatnu situaciju unutar obitelji koja me jako pogodila i u kojim uvjetima su se te igre održavale, mogu samo reći da veličina tog događaja izbriše puno tužnog i ružnog, učini te ponosnim i na neki način daje priznanje. Sveukupno, sa sobom nosi veliku odgovornost. Svega postaneš svjestan tek kad sve završi.

Obzirom da je Vaš rad na odličnom glasu, uspijevate li učinkovito upraviti vremenom, imate li uopće vremena za sebe?

Bilo mi je jako teško u početku, teško sam podnosila pritisak i rijetko znala podvući crtu i odrediti sebi “radno vrijeme”. Danas, kada imam oko sebe kvalitetne ljude koji mogu odraditi dio posla umjesto mene, puno je lakše. Iskustvo koje dobiješ nauči te kako ostaviti u danu vrijeme za stvari koje vesele i opuštaju. Posvetim se edukacijama, treningu, obitelji i prijateljima. Prije je to bilo nemoguće. Mogla bih reći da sada uživam u adrenalinu na početku dana s mišlju da nekom pomažem, stvaram jednu pozitivnu priču oko sebe. Često mi ljudi znaju reći da “ne stajem”, ali osobno to ne doživljavam kao teret, sve sam to ja i uživam u svakoj ulozi.

U čemu najviše uživate u svojoj karijeri?

Kada ste privatnik, onda ste 100 osoba u 1, i koliko god to teško bilo, ponosna sam na sebe zbog svih stvari koje sam naučila. Svaki dan nosi neko novo iskustvo, nove sudbine i dio sam kreiranja nečeg pozitivnog i lijepog. To me svakako gura naprijed i motivira.

Kad biste se mogli opisati u tri riječi koje bi one bile?

Teško pitanje, ali ako je riječ o poslu, odgovorna, uporna, pedantna.

Zadovoljstvo nam je što je predivna osoba poput Vas izabrala naše uniforme. Što je presudilo u odabiru i jeste li zadovoljni njima?

Za mene, uniforma predstavlja na jedan način osobnost. Volim udobne, funkcionalne i efektne odjevne kombinacije, volim biti drugačija. YEYA je to savršeno uklopila, bojama, materijalima i dizajnom, a svakako jedna ni malo zanemariva stvar u cijeloj priči je da podršku dajem svim ženama, mladim ljudima koje su se odvažili pokrenuti nešto svoje. Tu sam osjetila ogromnu količinu truda, rada i ljubavi prema poslu!

Naša želja je konzumacija mode u svakodnevnom životu i na poslu. Naglasak stavljamo na udobnost i kvalitetu. Možete li reći je li se to pokazalo kao slučaj i u Vašem odabiru uniforme?

Apsolutno, kvalitetno, moderno, funkcionalno i efektno!

Povezani članak

24.01.23

JELENA GABELICA - STRUČNOST I POSVEĆENOST U FIZIOTERAPIJI SPORTAŠA

Pročitajte više
0
    Košarica CLOSE
    Košarica je prazna