UPOZNAJTE MLADU I USPJEŠNU DR. SARU KROG

20 prosinca, 2022

Dr. Sara Krog mlada je i ambiciozna stomatologinja koja je dosad postigla velike uspjehe u svom području. Zajedno ćemo putovati kroz njeno iskustvo u stomatologiji i saznati kako je počela avantura u ovom zanimljivom i izazovnom poslu. Dr. Krog već je sa svojom novootvorenom ordinacijom u rodnom gradu Križevcima pomaknula granice, a svoj rad čini još upečatljivijim noseći YEYA uniforme, vrhunske medicinske uniforme, idealne za rad u dentalnoj medicini. Njezini pacijenti s osmijehom dolaze u ordinaciju, a dr. Sara se raduje što će im pružiti još kvalitetniju uslugu.

Kako je Sara započela modernu dentalnu priču u Križevcima, starom hrvatskom gradu u Prigorju?

Zapravo sam se oduvijek željela vratiti u rodni kraj, u svoje Križevce i doprinijeti njegovom razvoju i napretku barem u području dentalne medicine. Nakon završenog fakulteta imala sam veliku želju otvoriti svoju vlastitu ordinaciju gdje bih primjenjivala sve što sam naučila i pružala najbolju uslugu svojim pacijentima. Samo 2 mjeseca nakon završetka fakulteta dobila sam svoj prvi posao gdje sam uz višegodišnji rad i volontiranje stekla određeno iskustvo. Ubrzo nakon toga, uz veliki poticaj i podršku svojih bližnjih, odlučila sam se na takav veliki korak i riskirala i za sada idem u pravom smjeru.

Koja je pozadina Vaše priče , možete li nam reći nešto više o sebi?

Oduvijek sam htjela biti stomatolog, sjećam se da sam još kao mala, sa samo 7 godina pričala da želim biti stomatolog. Upisala sam Studij Dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Splitu gdje sam žrtvovala svoj privatan život kako bih bila što uspješnija i stekla što više znanja i iskustva. Dobitnica sam tako Dekanove nagrade za 2. godinu Dentalne medicine i dobitnica nagrade za izvrsnost, što govori da je prosjek svih 6 godina studija bio odličan. Od treće godine fakulteta volontirala sam u raznim ordinacijama kod vrhunskih kolega što je stvarno proširilo moje znanje i vještine.

Kakvi ste kao osoba u privatnom životu, a kakvi u poslovnoj sferi?

Mislim da sam vrlo slična osoba i u privatnom i poslovnom životu. Za sebe bih rekla da sam ambiciozna, vrijedna, uporna i dajem maksimum od sebe i privatno i poslovno. Vrlo sam vesela osoba tako da u mojoj ordinaciji nikad ne nedostaje smijeha.

Uspijevate li uz posao izdvojiti vrijeme za sebe?

Trenutno sam tek krenula s radom svoje ordinacije tako da iskreno nemam previše vremena za sebe, ali sama sam se odlučila upustiti u tu priču koja zahtjeva predanost, puno rada, truda i bila sam svjesna toga. S vremenom ću sigurno imati više vremena za sebe i svoje druge interese van dentalne medicine. Pošto je ordinacija bila moja velika želja, u neku ruku moj sav rad mi stvara radost. Nakon nekog vremena kada se to sve posloži, nadam se da ću se uspjeti vratiti svojoj velikoj ljubavi, a to su konji i jahanje.

Je li bilo teško pisati projekt i dobiti suradnju s HZZOM?

Projekt ZUBIĆ bio je doista naporan, ali pošto su rezultati bili odlični, bio je vrijedan toga. Početak projekta seže još u moje studentske dane u Splitu gdje sam bila član studentske udruge ZUBOLINA, i tako se rodila ideja da pokrenem sličan projekt u svojim Križevcima. Prošle godine Projektom ZUBIĆ bili su obuhvaćeni svi mališani koji su pohađali 1. razred osnovne škole u gradu Križevcima.

Projekt ZUBIĆ bavi se edukacijom djece i mladih o važnosti održavanja pravilne oralne higijene i oralnom zdravlju. Na djeci zanimljiv način, preko različitih prezentacija, edukativnih igara i radionica, educirala sam djecu o pravilnom održavanju oralne higijene i pravilnoj prehrani s ciljem prevencije karijesa i smanjenja dentalnog straha. Također smo proveli dva događaja na trgu u Križevcima gdje smo imali veliki odaziv djece na premazivanju zubića i druženju s maskotama i zubić vilom.

Zaključno, projekt je bio uspješan, i na to sam stvarno ponosna. Iduće godine također krećem u nastavak projekta, tako da će to za sad ostati tajna. Što se tiče ugovora s HZZO-om, taj put je bio također težak, ali povjerenje mojih pacijenata koji stoje iza mene je ogromno, tako da smo i to uspjeli. Tako da u mojoj ordinaciji, osim privatnih usluga, pacijenti se mogu upisati i imati određena prava koja im pruža HZZO.

Obzirom da ste jako mladi, kako ste se snašli u poslovnom okruženju?

Ja smatram da sam se snašla jako dobro, ali uvijek može bolje, uvijek ima mjesta za napredak kojemu naravno i težim. Imam stvarno veliku podršku obitelji, prijatelja i kolega, što mi je ogroman poticaj. Uvijek volim poslušati savjete od starijih kolega, ali volim gledati prema naprijed i raditi kako ja mislim da je najbolje. Vjerujem u sebe. Dosad me to vodilo u pravom smjeru, nadam se da će tako biti i u budućnosti. Moji pacijenti koji s osmijehom i zadovoljstvom dolaze u ordinaciju prava su motivacija.

Mislite li da postoji puno konkurencije u Vašoj županiji što se tiče dentalnog sektora?

Što se tiče dentalne medicine, u našem gradu ima zaista dosta doktora dentalne medicine. Konkurencija je vrlo velika, ali kao mladom početniku imam veliku podršku i pomoć od kolega. Uvijek je dobro da postoji konkurencija da se osoba uvijek trudi i, ono što je vrlo važno u našem poslu, to je educiranje. Dentalna medicine napreduje jako brzo, i zato je važno pratiti tehnologiju i nove tehnike i tim putem podizati svoj posao na viši nivo te pružati kvalitetniju uslugu svojim pacijentima, kako bi svi bili zadovoljniji.

Jeste li zadovoljni dosadašnjim radom ordinacije i biste li što mijenjali?

Jesam! Naravno da ću uvijek ostaviti mjesta za promjene, ali za sada sam jako zadovoljna. Pacijenti polako prepoznaju moje znanje, trud i upornost, i nadam se dugoj i dobroj suradnji.

Studirali ste u Splitu i na vrijeme sve završavali odličnim uspjehom. Jeste li već na početku imali plan vratiti se u rodni grad ili se čitava situacija odigrala spontano?

Kada sam upisala fakultet Dentalne medicine u Splitu i odselila u studentski dom, imala sam definitivan plan da se vratim u svoje Križevce. No, kako su godine prolazile, i kako sam upoznala kolege, prijatelje i ostale drage ljude, tako sam se zadnju godinu selila iz Splita sa suzom u oku. Ipak, to je bilo 6 godina studija u Splitu, prirastu ti šetnje i kavice uz more na rivi, duge šetnje Marjanom i druge mogućnosti koje nudi Split. Situaciji povratka u rodni grad pomogla je i mogućnost trenutnog zaposlenja kojoj sam težila.

Novootvorenu ordinaciju treba opremiti i medicinskom opremom, a osoblje uniformama. Zadovoljstvo nam je da ste odabrali upravo nas i naše medicinske uniforme. Što je presudilo u Vašoj odluci pri odabiru?

Yeya kute sam gledala već duže vrijeme i kada sam konačno otvorila vlastitu ordinaciju znala sam da ću ih odmah uzeti. Ono što me najviše privuklo je unikatnost uniforme, jednostavno, a opet profinjeno, ženstveno i jednostavno daje sjaj osobi koja ju nosi. U poslu dentalne medicine vrlo je važno da uniforme budu udobne, rastezljive i da se lagano peru što je u slučaju s Yeya kutama zadovoljeno. Kako sam svoju ordinaciju opremila u modernom i upečatljivom stilu, htjela sam i takve kute, a to je YEYA! Također, želim poduprijeti našu hrvatsku proizvodnju i pokazati kako Yeya koja dolazi iz srca Splita proizvodi uniforme koje se ističu.

Povezani članak

20.12.22

UPOZNAJTE MLADU I USPJEŠNU DR. SARU KROG

Pročitajte više
0
    Košarica CLOSE
    Košarica je prazna