ODRŽAVANJE YEYA MEDICINSKIH UNIFORMI

25 kolovoza, 2022

Svjesni smo važnosti koju za medicinsko osoblje ima higijena i održavanje odjeće na način da se osjećaju sigurno od zaraza. 

Ispravnim održavanjem tekstilnih proizvoda održat ćete Vaše Yeya medicinske uniforme čistima i zaštititi materijal od brzog habanja i trošenja, a samim time i produžiti vijek trajanja proizvoda.

Zbog toga vam donosimo savjete kako održavati vaše Yeya medicinske uniforme.
Kako biste zaštitili svoju Yeya medicinsku uniformu, savjetujemo da je tretirate ovako:

1.PRANJE
Pranjem na 30 – 40 °C uz upotrebu dezinfekcijskih deterdženata.

Dezinfekcijski deterdženti uklanjaju mikroorganizme na svim temperaturama pranja, a možete ih pronaći u svim dm-ovim prodavaonicama.

Naša preporuka je : SANYTOL

https://www.dm.hr/sanytol-sredstvo-za-dezinfekciju-rublja-p3045200765004.html

‘’Smanjivanjem temperature pranja s 90 °C ili 60 °C na temperaturu od 30 °C ili 40 °C, potrošnja energije i emisija CO2 se smanjuju, te na taj način pomažemo očuvanju okoliša’’

Ako medicinske uniforme koje perete sadrže metalne patentne zatvarače ili metalne gumbe, možete ih dodatno zaštititi tako da ih perete u vrećici za pranje rublja ili u jastučnici kako metalni detalji ne bi udarali u metalni bubanj perilice rublja i tako uništavali površinu metala.

Vrećice za pranje rublja također možete pronaći u dm-ovim prodavaonicama, ali čak i jastučnica može poslužiti istoj svrsi.

VREĆICA ZA PRANJE RUBLJA

https://www.dm.hr/profissimo-mrezasta-vrecica-za-pranje-rublja-p4058172674112.html?wt_mc=sea.google.ads_generic.11589405020.112342189905.47874896442

‘’Vruća voda NE ubija sve mikrobe i bakterije’’
Neke bakterije se ne mogu ubiti toplinom, neke bakterije se čak uništavaju zamrzavanjem rublja’’ 

SUŠENJE

Ako postoji mogućnost, uvijek je dobro rublje, pa tako i medicinske uniforme sušiti na svježem zraku! Na taj način sunčevo UV zračenje može odigrati svoju ulogu u prirodnom ubijanju različitih klica.
Moramo napomenuti da je u tom slučaju rublje korisno okrenuti na unutarnju stranu i paziti da se ne bi presušilo jer je presušivanjem proizvoda proces glačanja teži.

GLAČANJE:

Glačalo radi na temperaturi od minimalno 110 °C pa sve do 150 °C tako da glačanje služi kao dodatna dezinfekcija medicinske uniforme.

Glačanje svakog odjevnog predmeta uvijek je preporučljivo obavljati na naličju materijala tj. na unutarnjoj strani uniforme.
Na taj način ćete zadržati sjaj Yeya medicinske uniforme i osigurati se da vaše glačalo neće ispuštati eventualni kamenac zaostao u glačalima.

KAKO UKLONITI MRLJE

”Oprezno sa vrućom vodom”

MRLJE OD KRVI

Pranjem krvi na 60 ili 90 °C krv će se upiti u tkaninu i učvrstiti mrlju.
Ono što je potrebno je potopiti tkaninu u hladnu vodu da krv ’’ popusti’’, i nakon toga oprati istu u perilici rublja na temperaturi od maksimalno 30 °C

MRLJE OD MASNOĆE

Mrlje od masnoće mogu se ukloniti tako da na mrlju od masnoće posipate baby puder koji možete također pronaći u dm-u i ostavite 10 minuta, nakon toga, puder se iščetka i masnoća bi trebala nestati.

BABY PUDER

https://www.dm.hr/babylove-sensitive-puder-p4058172455940.html

Povezani članak

10.08.22

DOKTORICA HELA PULJIĆ O NAJTRAŽENIJIM ZAHVATIMA U NJEZINOJ ORDINACIJI

Pročitajte više
0
    Košarica CLOSE
    Košarica je prazna