KAKO NASTAJU YEYA MEDICINSKE UNIFORME?

8 kolovoza, 2022

Nerijetko čujemo od klijenata da zapravo ne znaju kako se rađaju medicinske uniforme brenda Yeya.

Ono što vam zasigurno možemo reći je da je svaka Yeya medicinska kuta koji izađe iz našeg ateliera izrađena s ogromnom ljubavi ljudi koji stoje iza njega.

ODABIR TKANINE

Prije same izrade odjeće, veliku pažnju pridajemo odabiru tekstilnih materijala, pri čemu nam  je izuzetno bitna sama struktura tkanine, ali i završna, fina obrada tekstilnog materijala.

Iza svega stoji kompleksan proces proizvodnje i do finalnog proizvoda je dugi put.

INSPIRACIJA

Ideja i skica početni su proces proizvodnog slijeda koji započinje artističnim skiciranjem svakog modela i naknadnom doradom skice. 
Svaki model medicinske uniforme za sebe je unikatan i jedinstven te iziskuje adekvatan pristup.
Različiti mediji trpe različite preinake, stoga je od papira do proizvodnog procesa neizbježna modifikacije skice, upravo iz razloga što papir trpi sve, a gotovi proizvod je nešto sasvim drugo. 

YEYA MEDICINSKA UNIFORMA ”TATIANA” – GORNJI DIO
https://www.yeyaofficial.com/proizvod/yeya-medical-uniform-tatiana/
YEYA MEDICINSKE HLAČE ”MAYA” – DONJI DIO
https://www.yeyaofficial.com/proizvod/yeya-medical-pants-maya-slim/

Kako bi skicu s papira prenijeli u realan, trodimenzionalni oblik, izrađujemo kroj pojedinog modela medicinske uniforme od papira i modeliramo isti.
Za izradu kroja od izrazite je važnosti preciznosti, točnost i vještina modelatora.

IZRADA PROTOTIPA

Pojedini materijali zahtijevaju različite krojačke pristupe i odrade, pa je izrada prototipa ključan trenutak u razvijanju novih modela u kolekciji.

YEYA MEDICINSKE UNIFORME – NASTAJANJE

Prilikom izrade prototipa oblikuje se finalni izgled pojedinog modela, koji se kasnije implementira kroz sve odjevne veličine medicinske uniforme.
Nakon izrade skice, kroja i prototipa započinje proizvodnja modela u svim bojama i veličinama.

TIJEK PROIZVODNOG PROCESA

U proizvodnom procesu svakog modela, proizvodi se prvobitno iskrojavaju – tkanina se prema kroju od papira izrezuje u oblicima specifičnim za svaki pojedini model.
Potom se tako ‘’izrezani’’ krojni dijelovi šivaju na specijaliziranom šivačem stroju za ravan šav.
Na spomenutom stroju spajaju se glavni dijelovi odjevnog predmeta tj. kostur modela medicinske uniforme koja se izrađuje.

YEYA MEDICINSKE UNIFORME NASTAJANJE

U međuvremenu, šavovi se obrađuju specijaliziranim šivaćim strojem za rubove kako se krajevi medicinske uniforme ne bi kidali.
Prilikom izrade odjevnog predmeta, vrlo je bitno da svaki krojni dio prođe kroz međufazno glačanje kako bi gotov proizvod poprimio zadovoljavajući finalni izgled.

DETALJI

Nakon procesa šivanja, svaki odjevni predmet se dorađuje na specijalnom stroju za izradu metalnog asesoara, kao što su metalni drukeri. Potom se obrađuje na specijaliziranom stroju za našivanje dugmadi, i specijaliziranom automatu za izradu rupica.

KONTROLA KVALITETE

Naposljetku se vrši rezanje konaca i odvija završna kontrola medicinske uniforme.
Zaključujemo da je za svaku medicinsku uniformu korišteno šest specijaliziranih automata i šivaćih strojeva što cijeli postupak čini izuzetno složenim i zahtjevnim te je prilikom istog potrebno vješto rukovođenje, majstorstvo i iskustvo.

Vjerujemo da svaki komad koji izađe iz našeg ateliera ima dušu majstora koji ga je proizveo i kojemu je ‘’prošao kroz ruke’’.

Povezani članak

27.11.21

YEYA MEDICINSKE KUTE

Pročitajte više
0
    Košarica CLOSE
    Košarica je prazna